Gk Quiz Game
HOME | English GK | India Gk | Full Forms | Science GK | Geography GK | States GK | Sarkari Naukri

Antonyms Online Quiz in english - 2020 List

Antonyms Online Quiz in english - 2020 List - Below are the top questions with MCQ we provided here for Antonyms Online Quiz in english . You can select your choice and check the answer by hitting the Show Answer button which will show you the Antonyms Online Quiz in english - 2020 List respective result. After succesfully completing the quiz you can go forward to Antonyms Online Quiz in english - 2020 List Online Mock Test for better practice!

Antonyms Online Quiz in english | Antonyms Online Quiz in english - 2020 List Mock Test


Q1. What is the Antonym of-IN TOTO

Show Answer
Ans: [2] Partially
Explanation: IN TOTO means 'completely or totally'.

Q2. What is the Antonym of-GARRULOUS

Show Answer
Ans: [4] Taciturn
Explanation: GARRULOUS means 'excessively talkative'. TACITURN means 'reserved'.

Q3. What is the Antonym of-OSTRACISE

Show Answer
Ans: [1] Welcome
Explanation: OSTRACISE means 'exclude from a group or society'. WELCOME means 'getting someone'.

Q4. What is the Antonym of-JEST

Show Answer
Ans: [3] Grim
Explanation: JEST means 'a joke or humour'. GRIM means 'unpleasant or shocking'.

Q5. What is the Antonym of-MALADROIT

Show Answer
Ans: [2] Skilful
Explanation: MALADROIT means 'clumsy or awkward'. SKILFUL means 'having or showing skill'.

Q6. What is the Antonym of-CAMARADERIE

Show Answer
Ans: [4] Animosity
Explanation: CAMARADERIE means 'mutual trust and friendship'. ANIMOSITY means 'strong hostility'.

Q7. What is the Antonym of-SPURIOUS

Show Answer
Ans: [2] Authentic
Explanation: SPURIOUS means 'fraudulent or fake'. AUTHENTIC means 'genuine'

Q8. What is the Antonym of-EPHEMERAL

Show Answer
Ans: [1] Eternal
Explanation: EPHEMERAL means 'lasting for a very short time' ETERNAL means 'lasting or existing forever'.

Q9. What is the Antonym of-FLEETING

Show Answer
Ans: [2] Perpetual
Explanation: FLEETING means 'lasting for a very short time'. PERPETUAL means 'never ending'.

Q10. What is the Antonym of-ESTEEM

Show Answer
Ans: [3] Contempt
Explanation: ESTEEM means 'respect and admiration'. CONTEMPT means 'hate or disrespect'.

Q11. What is the Antonym of-ECONOMICAL

Show Answer
Ans: [2] Expensive
Explanation: ECONOMICAL means 'careful, cheap, efficient, fair, frugal, fair, Sparing, prudent etc'.

Q12. What is the Antonym of-EMINENT

Show Answer
Ans: [3] Scholarly
Explanation: EMINENT means 'celebrated, conscpicuous, elevated, pre-eminent, high b ranking, exa-lated etc'.

Q13. What is the Antonym of-FLAMBOYANT

Show Answer
Ans: [1] Quiet
Explanation: FLAMBOYANT means 'brilliant, exciting, florid, colourful etc'.

Q14. What is the Antonym of-SEGREGATE

Show Answer
Ans: [3] Unite
Explanation: SEGREGATE means 'cut off, discriminate, against, isolate etc'.

Q15. What is the Antonym of-VALIDATE

Show Answer
Ans: [1] Disprove
Explanation: VALIDATE means "used in different senses like- attest, authenticate, authorise etc'.

Q16. What is the Antonym of-GROUP

Show Answer
Ans: [2] Individual
Explanation: GROUP means 'a number of people or things together'. INDIVIDUAL means ' a person considered separately rather than as part of group'.

Q17. What is the Antonym of-DISSENT

Show Answer
Ans: [4] Agreement
Explanation: DISSENT means 'expressing different opinion from those that are officially accepted'.

Q18. What is the Antonym of-REJOICE

Show Answer
Ans: [1] Lament
Explanation: REJOICE means 'to be glad'. LAMENT means 'to regret for'.

Q19. What is the Anronym of-MUTILATE

Show Answer
Ans: [4] Mend
Explanation: MUTILATE means 'if a person or animal is mutilated, there body is severely damaged, usually by someone who had attacked'. MEND means 'to set right'

Q20. What is the Antonym of-RELUCTANTLY

Show Answer
Ans: [2] Willingly
Explanation: RELUCTANTLY means 'unwillingly, or to hesitate before doing'.

Q21. What is the Antonym of-MYTH

Show Answer
Ans: [2] Fact
Explanation: MYTH means 'a well known story which was made up in the past to explain natural events or social customs'. FACT means 'evident truth'.

Q22. What is the Antonym of-CONCILIATION

Show Answer
Ans: [4] Confrontation
Explanation: CONCILIATION means 'willingness to end a disagreement '. CONFRONTATION means 'fight between two people or groups'.

Q23. What is the Antonym of-AMPLE

Show Answer
Ans: [1] Meagre
Explanation: AMPLE means 'enough or more than enough'. MEAGRE means 'small and poor in quality'.

Q24. What is the Antonym of-LATENT

Show Answer
Ans: [4] Evident
Explanation: LATENT means 'existing but not yet very noticeable'. EVIDENT means 'clear to the sight or understanding'.

Q25. What is the Antonym of-CAMOUFLAGE

Show Answer
Ans: [3] Reveal
Explanation: CAMOUFLAGE means 'to hide something/somebody by making them or it look like the things around'. REVEAL means 'to make something known to somebody; disclose'.

Q26. What is the Antonym of-DORMANT

Show Answer
Ans: [1] Active
Explanation: DORMANT means 'not active or growing now ; inactive'

Q27. What is the Antonym of-SALIENT

Show Answer
Ans: [4] Insignificant
Explanation: SALIENT means 'prominent or conspicuous:'. INSIGNIFICANT means 'unimportant, petty'.

Q28. What is the Antonym of-ACQUIT

Show Answer
Ans: [1] Convict
Explanation: ACQUIT means 'free from a criminal charge'. CONVICT means 'guilty for an offence'.

Q29. What is the Antonym of-HUMANITY

Show Answer
Ans: [3] Brutality
Explanation: HUMANITY means 'the quality of being kindness; benevolence'. BRUTALITY means ' the quality of being cruel'.

Q30. What is the Antonym of-CANDID

Show Answer
Ans: [2] Dishonest
Explanation: CANDID means 'truthful and straight forward'.

Q31. What is the Antonym of-DILIGENT

Show Answer
Ans: [1] Lazy
Explanation: DILIGENT means 'showing care and effort in your work or duties'.

Q32. What is the Antonym of-STEADFAST

Show Answer
Ans: [2] Wavering
Explanation: STEADFAST means ' not changing in your attitude'. WAVERING means 'becoming weaker'.

Q33. What is the Antonym of-ILLICIT

Show Answer
Ans: [4] Lawful
Explanation: ILLICIT means ' illegal, improper'.

Q34. What is the Antonym of-CALLOUS

Show Answer
Ans: [2] Kind
Explanation: CALLOUS means ' cruel, unfeeling'.

Q35. What is the Antonym of-ENIGMATIC

Show Answer
Ans: [2] Simple
Explanation: ENIGMATIC means ' mysterious and difficult to understand'.

Q36. What is the Antonym of-GIGANTIC

Show Answer
Ans: [1] Tiny
Explanation: GIGANTIC means ' extremely large'.

Q37. What is the Antonym of-ATHEIST

Show Answer
Ans: [4] Believer
Explanation: ATHEIST means ' a person who believes that God exist'. BELIEVER means ' a person who believes in existence of god'.

Q38. What is the Antonym of-MISERABLE

Show Answer
Ans: [3] Happy
Explanation: MISERABLE means ' very unhappy or uncomfortable'.

Q39. What is the Antonym of-HUMANE

Show Answer
Ans: [1] Unkind
Explanation: HUMANE means ' showing kindness towards animals and peoples'.

Q40. What is the Antonym of-FRAGUALITY

Show Answer
Ans: [2] Prodigality
Explanation: FRAGUALITY means ' using as much money as is necessary'. PRODIGALTY means ' too willing to spend money'.

Q41. What is the Antonym of-ESCALATE

Show Answer
Ans: [3] Decrease
Explanation: ESCALATE means 'increase rapidly'.

Q42. What is the Antonym of-HAZY

Show Answer
Ans: [1] Clear
Explanation: HAZY means 'vague or opaque'.

Q43. What is the Antonym of-THRIFTY

Show Answer
Ans: [1] Wasteful
Explanation: THRIFTY means 'prosperous or successful'.

Q44. What is the Antonym of-ZEAL

Show Answer
Ans: [4] Apathy
Explanation: ZEAL means 'great energy or enthusiasm'. APATHY means 'lack of interest'.

Q45. What is the Antonym of-RECKLESS

Show Answer
Ans: [2] Careful
Explanation: RECKLESS means 'careless'.

Q46. What is the Antonym of-MELODIOUS

Show Answer
Ans: [1] Tuneless
Explanation: MELODIOUS means 'tunefully'.

Q47. What is the Antonym of-SCORN

Show Answer
Ans: [2] Admiration
Explanation: SCORN means 'contempt,hatred'. ADMIRATION means 'a feeling of wonder or pleasure'.

Q48. What is the Antonym of-TRIVAL

Show Answer
Ans: [3] Serious
Explanation: TRIVAL means 'of little value'.

Q49. What is the Antonym of-TERMINATE

Show Answer
Ans: [1] Begin
Explanation: TERMINATE means 'bring to an end'.

Q50. What is the Antonym of-GENIAL

Show Answer
Ans: [2] Unkind
Explanation: GENIAL means 'friendly and kind'.

Q51. What is the Antonym of-CONFISCATE

Show Answer
Ans: [2] Release
Explanation: CONFISCATE means 'to take' or 'sieze'. RELEASE means 'to set free'.

Q52. What is the Antonym of-FRUGAL

Show Answer
Ans: [1] Extravagant
Explanation: FRUGAL means 'Economical with regard to money'. EXTRAVAGANT means 'spending too much'

Q53. What is the Antonym of-PAUCITY

Show Answer
Ans: [4] Plenty
Explanation: PAUCITY means 'Scarcity'. PLENTY means 'To much;Excess'

Q54. What is the Antonym of-LURID

Show Answer
Ans: [3] Mild
Explanation: LURID means 'very vivid in colour'. MILD means 'not much'

Q55. What is the Antonym of-HUMILITY

Show Answer
Ans: [1] Pride
Explanation: HUMILITY means 'modest humbleness'. PRIDE means 'respect for yourself'.

Q56. What is the Antonym of-BLEAK

Show Answer
Ans: [3] Bright
Explanation: BLEAK means 'without colour'. BRIGHT means 'having a lot of light'.

Q57. What is the Antonym of-VAGUE

Show Answer
Ans: [1] Clear
Explanation: VAGUE means 'of Indefinite meaning'. CLEAR means clean and uncluttered,

Q58. What is the Antonym of-EXTOL

Show Answer
Ans: [4] Censure
Explanation: EXTOL means 'To praise'. CENSURE means 'To express severe disapproval'.

Q59. What is the Antonym of-DEMOLISH

Show Answer
Ans: [1] Build
Explanation: DEMOLISH means 'To pull' or 'Knock down'. BUILD means 'to develop' or 'to make'.

Q60. What is the Antonym of-FASTIDIOUS

Show Answer
Ans: [2] Adjustable
Explanation: FASITIDIOUS means 'Hard to please'. ADJUST means 'to get used to new conditions or a new situation'.
Antonyms Online Quiz in english - 2020 List

Top Questions on Antonyms Online Quiz in english - 2020 List 

Find 100 questions on Antonyms Online Quiz in english - 2020 List for free here. Learn here and play quiz hitting the above Play Quiz Now Button for Antonyms Online Quiz in english - 2020 List Questions and Answers. Beneifts of playing Antonyms Online Quiz in english will decrease your nervous level and can easily appear for all the Antonyms Online Quiz in english - 2020 List in a less interval of time in your exam. 

 

Solve Antonyms Online Quiz in english For SSC, UPSC, Railway Exams

Antonyms Online Quiz in english - 2020 List Questions you are solving are extracted from SSC, Railway, SBI papers so you will be benefited by solving the above MCQ for your upcoming competitive examinations. We recommend you to play the live online test on Antonyms Online Quiz in english with the time interval of 30 secs

 

How to appear for Antonyms Online Quiz in english Live Mock Online Test 

Antonyms Online Quiz in english - Test your IQ on Antonyms Online Quiz in english - 2020 List with numerous questions. The tracker will indicate whether your answer is correct or wrong. If the tracker turns green it means answer provided is correct. So what are you waiting for appear for Online Mock Test Antonyms Online Quiz in english - 2020 List - Online Mock Test on Antonyms Online Quiz in english

Latest Quiz Sets

ADS