Gk Quiz Game
HOME | English GK | India Gk | Full Forms | Science GK | Geography GK | States GK | Sarkari Naukri

Competitive Exam Full Form Quiz in english | 2020 List

Competitive Exam Full Form Quiz in english | 2020 List - Below are the top questions with MCQ we provided here for Competitive Exam Full Form Quiz in english. You can select your choice and check the answer by hitting the Show Answer button which will show you the Competitive Exam Full Form Quiz in english | 2020 List respective result. After succesfully completing the quiz you can go forward to Competitive Exam Full Form Quiz in english | 2020 List Online Mock Test for better practice!

Competitive Exam Full Form Quiz in english | Competitive Exam Full Form Quiz in english | 2020 List Mock Test


Q1. What is the full form of "NDA" ?

Show Answer
Ans: [4] National Defence Academy
Explanation: National Defence Academy or National Democratic Alliance is the Joint Services academy of the Indian Armed Forces,

Q2. What is the full form of "TOEFL" ?

Show Answer
Ans: [1] Test of English as a Foreign Language
Explanation: Test of English as a Foreign Language is a test to measure the English language ability of non-native speakers.

Q3. What is the full form of "IELTS" ?

Show Answer
Ans: [4] International English Language Testing System
Explanation: IELTS stands for International English Language Testing System, is an international standard test to judge the proficiency of English language for non-native English language speakers.

Q4. What is the full form of "CAIIB" ?

Show Answer
Ans: [2] Certified Associate of Indian Institute of Bankers
Explanation: CAIIB stands for Certified Associate of Indian Institute of Bankers, an examination conducted by Indian Institute of Banking and Finance (IIBF) twice a year.

Q5. What is the full form of "JAIIB" ?

Show Answer
Ans: [2] Junior Associate of the Indian Institute of Bankers
Explanation: JAIIB stands for Junior Associate of the Indian Institute of the Bankers, is an associate examination conducted by the Indian Institute of Banking and Finance (IIBF).

Q6. What is the full form of "ICSE" ?

Show Answer
Ans: [3] Indian Certificate of Secondary Education
Explanation: Indian Certificate of Secondary Education abbreviated as ICSE is an examination conducted by the Council for the Indian School Certificate Examination.

Q7. What is the full form of "UPSC" ?

Show Answer
Ans: [4] Union Public Service Commission
Explanation: Union Public Service Commission responsible for appointments for All India services and group A & group B of Central services in India.

Q8. What is the full form of "SSB" ?

Show Answer
Ans: [1] Service Selection Board
Explanation: Service Selection Board is an organization that provides the candidates for becoming officers into the Indian Armed Forces.

Q9. What is the full form of "PCS" ?

Show Answer
Ans: [2] Provincial Civil Service
Explanation: Provincial Civil Service is a state level government exam where the employees work under the state government and cannot be transfered to other states.

Q10. What is the full form of "NET" ?

Show Answer
Ans: [1] National Eligibility Test
Explanation: National Eligibility Test is a national level entrance test conducted specially for the post graduate students.

Q11. Whatbis the full form of "IAS" ?

Show Answer
Ans: [3] Indian Administrative Service
Explanation: Indian Administrative Service (IAS) is the top most prestigious administrative civil service of Government of India.

Q12. What is the full form of "GATE" ?

Show Answer
Ans: [2] Gradual Aptitude Test Engineering
Explanation: GATE Full Form is Graduate Aptitude Test Engineering is a national level engineering entrance examination.

Q13. What is the full form of "CAT" ?

Show Answer
Ans: [4] Common Eligiblity Test
Explanation: Common Eligiblity Test is a test taken for addmission in a graduate management program.

Q14. What is the full form of "CPT" ?

Show Answer
Ans: [3] Common Proficiency Test
Explanation: Common Proficiency Test is an entry level examination conducted by Institute of Chartered Accountants of India for the admission in Charted Accountancy course.
Competitive Exam Full Form Quiz in english | 2020 List

Top Questions on Competitive Exam Full Form Quiz in english | 2020 List  

Find 100 questions on Competitive Exam Full Form Quiz in english | 2020 List for free here. Learn here and play quiz hitting the above Play Quiz Now Button for Competitive Exam Full Form Quiz in english | 2020 List Questions and Answers. Beneifts of playing Competitive Exam Full Form Quiz in english will decrease your nervous level and can easily appear for all the Competitive Exam Full Form Quiz in english | 2020 List in a less interval of time in your exam. 

 

Solve Competitive Exam Full Form Quiz in english For SSC, UPSC, Railway Exams

Competitive Exam Full Form Quiz in english | 2020 List Questions you are solving are extracted from SSC, Railway, SBI papers so you will be benefited by solving the above MCQ for your upcoming competitive examinations. We recommend you to play the live online test on Competitive Exam Full Form Quiz in english with the time interval of 30 secs

 

How to appear for Competitive Exam Full Form Quiz in english Live Mock Online Test 

Competitive Exam Full Form Quiz in english - Test your IQ on Competitive Exam Full Form Quiz in english | 2020 List with numerous questions. The tracker will indicate whether your answer is correct or wrong. If the tracker turns green it means answer provided is correct. So what are you waiting for appear for Online Mock Test Competitive Exam Full Form Quiz in english | 2020 List - Online Mock Test on Competitive Exam Full Form Quiz in english

Latest Quiz Sets

ADS