Gk Quiz Game
HOME | English GK | India Gk | Full Forms | Science GK | Geography GK | States GK | Sarkari Naukri

Fill in the blank GK Quiz in English for SSC, UPSC, Police, Railway Etc

Fill in the blank GK Quiz in English - Below are the top questions with MCQ we provided here for Fill in The Blanks Quiz in English. You can select your choice and check the answer by hitting the Show Answer button which will show you the Fill in the blank GK Quiz in English respective result. After succesfully completing the quiz you can go forward to Fill in the blank GK Quiz in English Online Mock Test for better practice!

Fill in The Blanks Quiz in English | Fill in the blank GK Quiz in English Mock Test


Q1. I absolutely refuse to put...........with the sort of conduct.

Show Answer
Ans: [4] up
Explanation: I absolutely refuse to put up with the sort of conduct.

Q2. The manager wanted to meet you...........the theft in the office.

Show Answer
Ans: [4] in connection with the
Explanation: The manager wanted to meet you in connection with the theft in the office.

Q3. Ram, along with the members of the family and that of his friend,...........a movie.

Show Answer
Ans: [2] was watching
Explanation: Ram, along with the members of the family and that of his friend was watching movie.

Q4. People like to work for organisation that take interests in their personnel and............growth.

Show Answer
Ans: [1] Professional
Explanation: People like to work for organisation that take interests in their personnel and professional growth.

Q5. I am satisfied..........his innocence.

Show Answer
Ans: [3] with
Explanation: I am satisfied with his innocence.

Q6. In a classroom students are to be trained to love..........

Show Answer
Ans: [2] one another
Explanation: In a classroom students are to be trained to love one another

Q7. When he died, Ramanujan..........behind 3 notebooks.

Show Answer
Ans: [3] had left
Explanation: When he died, Ramanujan had left behind 3 notebooks.

Q8. Mr Amar put his whole life..........the work.

Show Answer
Ans: [4] in
Explanation: Mr Amar put his whole life in the work.

Q9. For all his..........he is a..........

Show Answer
Ans: [2] stupidity, fool
Explanation: For all his stupidity he is a fool

Q10. A person who...........on his own effort has been chance to win.

Show Answer
Ans: [1] relies
Explanation: A person who relies on his own effort has been chance to win.

Q11. My colleague has been a...........worker of the telephone department for the last thirty years.

Show Answer
Ans: [1] conscientious
Explanation: My colleague has been a conscientious worker of the telephone department for the last thirty years.

Q12. In............ten years man will have probably learnt to live long as a result of the advanced human genome research.

Show Answer
Ans: [4] another
Explanation: In another ten years man will have probably learnt to live long as a result of the advanced human genome research.

Q13. The furniture...........to be delivered today.

Show Answer
Ans: [2] is
Explanation: The furniture is to be delivered today.

Q14. I felt as if the ground were...........beneath my feet.

Show Answer
Ans: [4] crumbling
Explanation: Crumbling means 'breaking or falling apart into small fragments'.

Q15. That story would make a good subject..........a novel.

Show Answer
Ans: [2] for
Explanation: That story would make a good subject for a novel.

Q16. Wheat is not native to India and barley...........

Show Answer
Ans: [3] isn't either
Explanation: Wheat is not native to India and barley Isn't either.

Q17. I hadn't come along at that moment, Rahim..........the one arrested instead of the real thief.

Show Answer
Ans: [4] could have been
Explanation: I hadn't come along at that moment, Rahim could have been the one arrested instead of the real thief.

Q18. You..........mad if you think I'm going to show my answer-sheet.

Show Answer
Ans: [1] must be
Explanation: You must be mad if you think I'm going to show my answer-sheet.

Q19. Madhu has not been able to recall where............

Show Answer
Ans: [3] she lived
Explanation: Madhu has not been able to recall where she lived.

Q20. There were two small rooms in the beach house,...........served as a kitchen.

Show Answer
Ans: [1] the smaller of which
Explanation: There were two small rooms in the beach house............served as a kitchen.

Q21. Only one of the boys..........not done the home-work given yesterday.

Show Answer
Ans: [4] has
Explanation: Only one of the boys has not done the home-work given yesterday.

Q22. On my return from a long holiday, I had to..........with a lot of work.

Show Answer
Ans: [2] catch up
Explanation: On my return from a long holiday, I had to catch up with a lot of work.

Q23. Each school has its own set of rules..........all good pupils should follow them.

Show Answer
Ans: [1] and
Explanation: Each school has its own set of rules and all good pupils should follow them.B

Q24. The lame boy tried to climb up the staircase without..........help.

Show Answer
Ans: [3] any
Explanation: The lame boy tried to climb up the staircase without any help.

Q25. Nandheeka was musing...........memories of the past.

Show Answer
Ans: [4] on
Explanation: Nandheeka was musing on memories of the past.

Q26. Napoleon's army..........to the Russian soldiers without any fight.

Show Answer
Ans: [4] capitulated
Explanation: Capitulated means 'to resist an oppnent'.

Q27. For..........sake don't tell it to others.

Show Answer
Ans: [3] heven's
Explanation: For heven's sake don't tell it to others.

Q28. Mahesh showed an..........for sports at a very early stage.

Show Answer
Ans: [3] aptitude
Explanation: Aptitude means 'natural ability or skill at doing something; talent'.

Q29. He is weak............he does a lot of work.

Show Answer
Ans: [1] yet
Explanation: He is weak yet he does a lot of work.

Q30. If I..........a doctor, I would serve the poor.

Show Answer
Ans: [1] were
Explanation: If I were a doctor, I would serve the poor.

Q31. We...........in hope that things will improve eventually.

Show Answer
Ans: [2] live
Explanation: We live in hope that things will improve eventually.

Q32. After she died he had nothing to live..........

Show Answer
Ans: [1] for
Explanation: After she died he had nothing to live for.

Q33. We threw out some old furniture so that the new television set..........enough space.

Show Answer
Ans: [4] had
Explanation: We threw out some old furniture so that the new television set had enough space.

Q34. Children often quarrel..........petty issue.

Show Answer
Ans: [2] over
Explanation: Children often quarrel over petty issue.

Q35. We should pass a vote of...........

Show Answer
Ans: [2] censure
Explanation: Censure means 'strong criticism'.

Q36. You are welcome to partake..........their light refreshment.

Show Answer
Ans: [2] of
Explanation: You are welcome to partake of their light refreshment.

Q37. His father introduced him at an..........age to the game of cricket.

Show Answer
Ans: [1] inquisitive
Explanation: Inquisitive means 'curious; very interested in learning about different things'.

Q38. Irregular supply of electricity can..........in wastage of electricity.

Show Answer
Ans: [4] result
Explanation: Irregular supply of electricity can result in wastage of electricity.

Q39. All civilised nations now believe in...........treatment of prisoners.

Show Answer
Ans: [2] humane
Explanation: Humane means 'showing kindness towards people and animals by making them sure that they do not suffer'.

Q40. The court has absolved him..........all the charges levelled against him.

Show Answer
Ans: [1] from
Explanation: The court has absolved him from all the charges levelled against him.

Q41. Ten miles..........a long way to walk.

Show Answer
Ans: [2] is
Explanation: Ten miles is a long way to walk

Q42. The mechanic..........the vehicle since this morning.

Show Answer
Ans: [3] has been repairing
Explanation: The mechanic has been repairing the vehicle since this morning.

Q43. She found a few good cards in a shop and she bought...........cards last night.

Show Answer
Ans: [4] those
Explanation: She found a few good cards in a shop and she bought those cards last night.

Q44. They have had to put..........the football match because of snow.

Show Answer
Ans: [1] off
Explanation: They have had to put off the football match because of snow.

Q45. The little girl was knocked down by a speeding car and she lost her.......... immediately.

Show Answer
Ans: [4] Consciousness
Explanation: Consciousness means 'the state of being aware of and responsive to its surrounding'.

Q46. The hunter killed two.......... for dinner.

Show Answer
Ans: [2] fowl
Explanation: Fowl means: a bird kept for its eggs and meat.

Q47. The principal has given his.......... to the match.

Show Answer
Ans: [4] assent
Explanation: Assent means: to give approval.

Q48. The..........of cotton is very heavy.

Show Answer
Ans: [3] bale
Explanation: Bale means: a large amount of a light material tightly pressed together.

Q49. The sound effects..........by the recording director.

Show Answer
Ans: [1] are provided
Explanation: The sound effects are provided by the recording director.

Q50. She heard the..........of the hinges

Show Answer
Ans: [3] creaking
Explanation: Creaking means: a sound made, when a door opens or shuts.
Fill in the blank GK Quiz in English

Top Questions on Fill in the blank GK Quiz in English 

Find 100 questions on Fill in the blank GK Quiz in English for free here. Learn here and play quiz hitting the above Play Quiz Now Button for Fill in the blank GK Quiz in English Questions and Answers. Beneifts of playing Fill in The Blanks Quiz in English will decrease your nervous level and can easily appear for all the Fill in the blank GK Quiz in English in a less interval of time in your exam. 

 

Solve Fill in The Blanks Quiz in English For SSC, UPSC, Railway Exams

Fill in the blank GK Quiz in English Questions you are solving are extracted from SSC, Railway, SBI papers so you will be benefited by solving the above MCQ for your upcoming competitive examinations. We recommend you to play the live online test on Fill in The Blanks Quiz in English with the time interval of 30 secs

 

How to appear for Fill in The Blanks Quiz in English Live Mock Online Test 

Fill in The Blanks Quiz in English - Test your IQ on Fill in the blank GK Quiz in English with numerous questions. The tracker will indicate whether your answer is correct or wrong. If the tracker turns green it means answer provided is correct. So what are you waiting for appear for Online Mock Test Fill in the blank GK Quiz in English - Online Mock Test on Fill in The Blanks Quiz in English

Latest Quiz Sets

ADS