Gk Quiz Game
HOME | English GK | India Gk | Full Forms | Science GK | Geography GK | States GK | Sarkari Naukri

Gadgets Full Form Quiz List 2020

Gadgets Full Form Quiz List 2020 - Below are the top questions with MCQ we provided here for Gadgets Full Form Quiz in English. You can select your choice and check the answer by hitting the Show Answer button which will show you the Gadgets Full Form Quiz List 2020 respective result. After succesfully completing the quiz you can go forward to Gadgets Full Form Quiz List 2020 Online Mock Test for better practice!

Gadgets Full Form Quiz in English | Gadgets Full Form Quiz List 2020 Mock Test


Q1. What is the full form of "PSU" ?

Show Answer
Ans: [1] Power Supply Unit
Explanation: Power Supply Unit abbreviated as PSU, converts mains AC to low-voltage regulated DC power for the internal components of a computer.

Q2. What is the full form of "PDA" ?

Show Answer
Ans: [1] Personal Digital Assistant
Explanation: Personal Digital Assistant abbreviated as PDA, A personal digital assistant, also known as handheld PC, is a mobile device which functions as a personal information manager.

Q3. What is the full form of "TFT" ?

Show Answer
Ans: [1] Thin Film Transistor
Explanation: Thin Film Transistor abbreviated as TFT, is a special kind of MOSFET made by the depositing of thin films of an active semiconductor layer, as well as dielectric layer and metallic contacts over a supporting substrate.

Q4. What is the full form of "UPS" ?

Show Answer
Ans: [2] Uninterruptible Power Supply
Explanation: Uninterruptible Power Supply abbreviated as UPS is an electical apparatus that provides emergency power to the computer, when the main power fails.

Q5. What is the full form of "VGA" ?

Show Answer
Ans: [3] Video Graphics Array
Explanation: Video Graphics Array abbreviated as VGA, is a display hardware developed by IBM in 1987

Q6. What is the full form of "HTC" ?

Show Answer
Ans: [3] High Tech Computer
Explanation: HTC stands for High Tech Computer, is a Taiwanese company best known for manufacturing smart phones and tablets.

Q7. What is the full form of "LCD" ?

Show Answer
Ans: [2] Liquid Cristal Display
Explanation: A Liquid Crystal Display abbreviated as LCD that uses the light-modulating properties of liquid crystals.

Q8. What is the full form of "Fax" ?

Show Answer
Ans: [3] Facsimile
Explanation: Fax machine helps in producing exact reproductions, as of documents.

Q9. What is the full form of "MCB" ?

Show Answer
Ans: [2] Miniature Circuit Breaker
Explanation: MCB abbreviated as Miniature Circuit Breaker is an automatically operated electronic switch, which automatically breaks the flow of current incase of any faults.

Q10. What is the full form of "DVD" ?

Show Answer
Ans: [4] Digital Versatile Disc
Explanation: DVD abbreviated as Digital Versatile Disk developed in 1995, can store any kind of digital data and is widely used for Software,Computer files as well as Video programes watched using DVD players.

Q11. What is the full form of "CPU" ?

Show Answer
Ans: [2] Central Processing Unit
Explanation: CPU is the brain of the Computer which carries out instructions and computer programs and performs all the basic arithmetical and logical operations.

Q12. What is the full form of "ACD" ?

Show Answer
Ans: [1] Automatic Call Distributor
Explanation: An automated call distribution system, commonly known as automatic call distributor (ACD), is a telephony device that answers and distributes incoming calls to a specific group of terminals within an organization.
Gadgets Full Form Quiz List 2020

Top Questions on Gadgets Full Form Quiz List 2020  

Find 100 questions on Gadgets Full Form Quiz List 2020 for free here. Learn here and play quiz hitting the above Play Quiz Now Button for Gadgets Full Form Quiz List 2020 Questions and Answers. Beneifts of playing Gadgets Full Form Quiz in English will decrease your nervous level and can easily appear for all the Gadgets Full Form Quiz List 2020 in a less interval of time in your exam. 

 

Solve Gadgets Full Form Quiz in English For SSC, UPSC, Railway Exams

Gadgets Full Form Quiz List 2020 Questions you are solving are extracted from SSC, Railway, SBI papers so you will be benefited by solving the above MCQ for your upcoming competitive examinations. We recommend you to play the live online test on Gadgets Full Form Quiz in English with the time interval of 30 secs

 

How to appear for Gadgets Full Form Quiz in English Live Mock Online Test 

Gadgets Full Form Quiz in English - Test your IQ on Gadgets Full Form Quiz List 2020 with numerous questions. The tracker will indicate whether your answer is correct or wrong. If the tracker turns green it means answer provided is correct. So what are you waiting for appear for Online Mock Test Gadgets Full Form Quiz List 2020 - Online Mock Test on Gadgets Full Form Quiz in English

Latest Quiz Sets

ADS