Gk Quiz Game
HOME | English GK | India Gk | Full Forms | Science GK | Geography GK | States GK | Sarkari Naukri

IT Related Full Forms Quiz 2020 List

IT Related Full Forms Quiz 2020 List - Below are the top questions with MCQ we provided here for IT Related Full Forms Quiz. You can select your choice and check the answer by hitting the Show Answer button which will show you the IT Related Full Forms Quiz 2020 List respective result. After succesfully completing the quiz you can go forward to IT Related Full Forms Quiz 2020 List Online Mock Test for better practice!

IT Related Full Forms Quiz | IT Related Full Forms Quiz 2020 List Mock Test


Q1. What is the full for of "JPEG"?

Show Answer
Ans: [3] Joint Photographic Expert Group
Explanation: Joint Photographic Expert Group abbreviated as JPEG, is a standard method of compressing graphic images. JPEG files has such extensions like .jpg or .jpeg .

Q2. What is the full form of "VIRUS"?

Show Answer
Ans: [1] Vital Information Resources Under Seize
Explanation: Vital Information Resources Under Seize abbreviated as VIRUS, is a computer program or a code that is loaded onto your computer without our consent . Virus has a tendency to replicate itself and spread from one computer to another computer, affecting the data files, hard drive etc.

Q3. What is the full form of "WWW"?

Show Answer
Ans: [2] World Wide Web
Explanation: World Wide Web was designed by Tim Berners Lee in the year 1991, is an information system where various resources and several other documents are identified by URL, interlinked by hypertext.

Q4. What is the full form of "HTTP"?

Show Answer
Ans: [4] Hypertext Transfer Protocol
Explanation: Hypertext Transfer Protocol abbreviated as HTTP, serves as the base of data communication in www, is an application protocol used for data communication.

Q5. What is the full form of "HTML"?

Show Answer
Ans: [2] Hyper Text Markup Language
Explanation: Hyper Text Markup Language abbreviated as HTML, is a coding language that helps in building websites.

Q6. What is the full form of "IT"?

Show Answer
Ans: [1] Information Technology
Explanation: Information Technology abbreviated as IT, manages information by using software and computers.

Q7. What is the full form of "ITES"?

Show Answer
Ans: [3] Information Technology Enabled Services
Explanation: Information Technology Enabled Services abbreviated as ITES, plays a wide variety of operations using information technology to improve the efficiency of an organization. India is preferred by most of the countries for outsourcing IT Enable Services.

Q8. What is the full form of "ICT"?

Show Answer
Ans: [2] Information and Communication Technology
Explanation: Information and Communications Technology abbreviated as ICT, plays the role of unified communications and the integration of telephone lines and wireless signals etc.

Q9. What is the full form of "EJB"?

Show Answer
Ans: [4] None of these
Explanation: Enterprise Java Bean abbreviated as EJB, is a Java application programming interface, provided by Sun Microsystems.

Q10. What is the full form of "XMPP"?

Show Answer
Ans: [1] Extensible Messaging and Perfect Protocol
Explanation: Extensible Messaging and Presence Protocol abbreviated as XMPP, is a communication protocol, for real-time communication. Supporting wide range of Applications.

Q11. What is the full form of "XML"?

Show Answer
Ans: [2] Extensible markup language
Explanation: Extensible markup language abbreviated as XML, is a document formatting language used for some World Wide Web pages, developed in 1990s.

Q12. What is the full form of "DNS"?

Show Answer
Ans: [2] Domain Naming System
Explanation: Domain Name System abbreviated as DNS, is a naming system for computers, services and other resources on the Internet.

Q13. What is the full form of "CPU"?

Show Answer
Ans: [1] Central Processing Unit
Explanation: Central Processing Unit abbreviated as CPU, is also regarded as the brain of the computer.

Q14. What is the full form of "CNC"?

Show Answer
Ans: [1] Computerized Numerical Control
Explanation: Computerized Numerical Control abbreviated as CNC, is a system of controlling machines using electronic digital computers.

Q15. What is the full form of "BIOS"?

Show Answer
Ans: [2] Basic Input Output System
Explanation: Basic Input Output System abbreviated as BIOS, is the first software that runs when the computer is turned on.

Q16. What is the full form of "BASIC"?

Show Answer
Ans: [3] Beginner's All-purpose Symbolic Instruction Code
Explanation: Beginner's All-purpose Symbolic Instruction Code is abbreviated as BASIC.

Q17. What is the full form of "ATA"?

Show Answer
Ans: [2] Advanced Technology Attachment
Explanation: Advanced Technology Attachment abbreviated as ATA, is the older name of Parallel Advanced Technology Attachment, is a physical interface that connects storage devices like Hard-drive, CD-ROM etc.

Q18. What is the full form of "ASCII"?

Show Answer
Ans: [3] American Standard Code for Information Interchange
Explanation: American Standard Code for Information Interchange abbreviated as ASCII, whose codes serve text in computers, telecommunications equipment, and other devices.

Q19. What is the full form of "ASP"?

Show Answer
Ans: [3] Active Server Page
Explanation: Active Server Page abbreviated as ASP, was first developed by Microsoft to allow programmes to create dynamic website .

Q20. What its the full form of "APK"?

Show Answer
Ans: [1] Android Application package
Explanation: Android Application package abbreviated as APK, is a file format used by the Android Operating System for installing of apps.

Q21. What is the full form of "API"?

Show Answer
Ans: [3] Application Programming Interface
Explanation: Application Programming Interface abbreviated as API, is a communication protocol between a client and a server meant to simplify the building of client-side software.

Q22. What is the full form of "AJAX"?

Show Answer
Ans: [3] Asynchronous JavaScript and XML
Explanation: Asynchronous JavaScript and XML abbreviated as AJAX, is a set of techniques in web development that uses many web technologies on the client side to create asynchronous web applications.
IT Related Full Forms Quiz 2020 List

Top Questions on IT Related Full Forms Quiz 2020 List 

Find 100 questions on IT Related Full Forms Quiz 2020 List for free here. Learn here and play quiz hitting the above Play Quiz Now Button for IT Related Full Forms Quiz 2020 List Questions and Answers. Beneifts of playing IT Related Full Forms Quiz will decrease your nervous level and can easily appear for all the IT Related Full Forms Quiz 2020 List in a less interval of time in your exam. 

 

Solve IT Related Full Forms Quiz For SSC, UPSC, Railway Exams

IT Related Full Forms Quiz 2020 List Questions you are solving are extracted from SSC, Railway, SBI papers so you will be benefited by solving the above MCQ for your upcoming competitive examinations. We recommend you to play the live online test on IT Related Full Forms Quiz with the time interval of 30 secs

 

How to appear for IT Related Full Forms Quiz Live Mock Online Test 

IT Related Full Forms Quiz - Test your IQ on IT Related Full Forms Quiz 2020 List with numerous questions. The tracker will indicate whether your answer is correct or wrong. If the tracker turns green it means answer provided is correct. So what are you waiting for appear for Online Mock Test IT Related Full Forms Quiz 2020 List - Online Mock Test on IT Related Full Forms Quiz

Latest Quiz Sets

ADS