Gk Quiz Game
HOME | English GK | India Gk | Full Forms | Science GK | Geography GK | States GK | Sarkari Naukri

Gk questions for Class 1 children - Kids Only

Gk questions for Class 1 children - Kids Only - Below are the top questions with MCQ we provided here for Gk Quiz for Kids in English - Class I. You can select your choice and check the answer by hitting the Show Answer button which will show you the Gk questions for Class 1 children - Kids Only respective result. After succesfully completing the quiz you can go forward to Gk questions for Class 1 children - Kids Only Online Mock Test for better practice!

Gk Quiz for Kids in English - Class I | Gk questions for Class 1 children - Kids Only Mock Test


Q1. Which month has the least number of days?

Show Answer
Ans: [3] February
Explanation: February has 28 days as compared to other months having 30 or 31 days making it the smallest month. After every 4 years, i.e in leap year February contains 29 days.

Q2. How many vowels are there in English alphabet?

Show Answer
Ans: [3] 5
Explanation: There are total 5 vowels in English alphabet, i.e, a,e,i,o,u.

Q3. How many letters are there in English alphabet?

Show Answer
Ans: [1] 26
Explanation: There are a total of 26 letters in English alphabet, starting with A and ending with Z.

Q4. What comes after 9?

Show Answer
Ans: [2] 10
Explanation: Adding a digit after 9 comes 10.

Q5. What comes after Monday?

Show Answer
Ans: [3] Tuesday
Explanation: Tuesday comes after Monday and Sunday is the day before Monday.

Q6. How many days are there in a year?

Show Answer
Ans: [4] 365
Explanation: One calender year has 365 days whereas one calendar leap year has 366 days.

Q7. 2 + 3 =?

Show Answer
Ans: [2] 5
Explanation: 2 + 3 = 5

Q8. How many colours are there in a Rainbow?

Show Answer
Ans: [1] 7
Explanation: Just like there are 7 days in a week, there are 7 colours in a rainbow i.e, Violet, Indigo, Blue, Green, Yellow, Orange and Red.

Q9. How many days are there in a week?

Show Answer
Ans: [4] 7
Explanation: There are 7 days in a week. First day of a week is Sunday followed by Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday and ending with Saturday.

Q10. How many months do we have in a year?

Show Answer
Ans: [2] 12
Explanation: There is a total of 12 months in an year, starting from January and ending with December.

Q11. Young ones of Lion is called ?

Show Answer
Ans: [2] Cub
Explanation: Baby lion - Cub, Baby sheep- Lamb, Baby Horse- Colt, Baby Cat - Kitten

Q12. Young ones of Lions are called as ?

Show Answer
Ans: [2] Cub
Explanation: Baby lions are called as Cub,

Q13. A 'Tonga' is pulled by which animal ?

Show Answer
Ans: [4] Horse
Explanation: A 'Tonga' is generally pulled by a horse, is a light carriage mainly used for transportation in India,Pakistan and Bangladesh.

Q14. What is the colour of a letter box ?

Show Answer
Ans: [1] Red
Explanation: The letter box is generally painted in 3 colours, red represents not local mails, Green boxes for local mails and Blue mail boxes for metro cIties.

Q15. MS Dhoni is associated with which sport ?

Show Answer
Ans: [2] Cricket
Explanation: Ms Dhoni is the former Indian Cricket team Captain, well known for his Captainship.

Q16. Which of the following is not a part of Computer ?

Show Answer
Ans: [4] Printer
Explanation: Printer is not a part of Computer but can be used with a Computer for printing documents and Images.

Q17. Where does the rats live ?

Show Answer
Ans: [2] Hole
Explanation: Rats lives in holes.

Q18. What twinkles in the night sky ?

Show Answer
Ans: [3] Stars
Explanation: Star twinkles because it has light of its own unlike the planets. Eg. Sun is a star.

Q19. What is the capital of our country India ?

Show Answer
Ans: [4] New Delhi
Explanation: New Delhi is the capital of India and also the union territory, calcutta was the capital of India later it was shifted to New Delhi.

Q20. What does the clouds brings us ?

Show Answer
Ans: [2] Rain
Explanation: Clouds brings us rain which helps in maintaining the water cycle of the Earth.

Q21. Which organ helps us to smell ?

Show Answer
Ans: [4] Nose
Explanation: Nose is the body's primary organ of smell and also functions as part of the body's respiratory system.

Q22. In India 26th january is celebrated as ?

Show Answer
Ans: [2] Republic day
Explanation: Republic Day honours the date on which the Constitution of India came into effect on 26 January 1950 replacing the Government of India Act (1935) as the governing document of India.
Gk questions for Class 1 children - Kids Only

Top Questions on Gk questions for Class 1 children - Kids Only 

Find 100 questions on Gk questions for Class 1 children - Kids Only for free here. Learn here and play quiz hitting the above Play Quiz Now Button for Gk questions for Class 1 children - Kids Only Questions and Answers. Beneifts of playing Gk Quiz for Kids in English - Class I will decrease your nervous level and can easily appear for all the Gk questions for Class 1 children - Kids Only in a less interval of time in your exam. 

 

Solve Gk Quiz for Kids in English - Class I For SSC, UPSC, Railway Exams

Gk questions for Class 1 children - Kids Only Questions you are solving are extracted from SSC, Railway, SBI papers so you will be benefited by solving the above MCQ for your upcoming competitive examinations. We recommend you to play the live online test on Gk Quiz for Kids in English - Class I with the time interval of 30 secs

 

How to appear for Gk Quiz for Kids in English - Class I Live Mock Online Test 

Gk Quiz for Kids in English - Class I - Test your IQ on Gk questions for Class 1 children - Kids Only with numerous questions. The tracker will indicate whether your answer is correct or wrong. If the tracker turns green it means answer provided is correct. So what are you waiting for appear for Online Mock Test Gk questions for Class 1 children - Kids Only - Online Mock Test on Gk Quiz for Kids in English - Class I

Latest Quiz Sets

ADS