Gk Quiz Game
HOME | English GK | India Gk | Full Forms | Science GK | Geography GK | States GK | Sarkari Naukri

Class 3 Quiz Question for kids

Class 3 Quiz Question for kids - Below are the top questions with MCQ we provided here for Gk Quiz for Kids in English - Class III. You can select your choice and check the answer by hitting the Show Answer button which will show you the Class 3 Quiz Question for kids respective result. After succesfully completing the quiz you can go forward to Class 3 Quiz Question for kids Online Mock Test for better practice!

Gk Quiz for Kids in English - Class III | Class 3 Quiz Question for kids Mock Test


Q1. Which planets revolution time is shorter than its rotation time ?

Show Answer
Ans: [1] Venus
Explanation: Venus, the hotest planet of the solar system and the closest planet to earth has the longest rotation time than its revolution.

Q2. Which is the smallest bird ?

Show Answer
Ans: [3] Humming bird
Explanation: Humming bird is the smallest of all birds measuring about 7.5-13cm in length

Q3. Which is the smallest bird ?

Show Answer
Ans: [3] Humming bird
Explanation: Humming bird is the smallest of all birds measuring about 7.5-13cm in length

Q4. Which country has the highest population ?

Show Answer
Ans: [3] China
Explanation: China has the highest population, India comes 2nd in the list.

Q5. Which is the largest animal on land ?

Show Answer
Ans: [2] African Elephant
Explanation: African Elephant is the largest terrestrial animal on earth.

Q6. Which is the highest peak in India

Show Answer
Ans: [2] Kanchanjunga
Explanation: Kanchanjunga or K2 is the highest peak in India where Mt Everest is highest in the world,

Q7. How much protein is found in milk approximately ?

Show Answer
Ans: [3] 6
Explanation: 1 egg contains approximately 6gm of protein and 2gm of fats.

Q8. Which is the smallest planet of our solar system ?

Show Answer
Ans: [3] Mercury
Explanation: Mercury is the smallest planet of our solar system previously it was pluto, later pluto was considered as dwar planet. So now mercury is the smallest planet.

Q9. Which is the biggest part of the brain ?

Show Answer
Ans: [1] Cerebrum
Explanation: Cerebrum is the biggest part of the brain constituting about 80% of the total weight of the brain.

Q10. which is the largest desert in the Asia ?

Show Answer
Ans: [2] Gobi desert
Explanation: Gobi desert is the largest desert of asia in the northern china with an area of 1.295 million sq km.
Class 3 Quiz Question for kids

Top Questions on Class 3 Quiz Question for kids 

Find 100 questions on Class 3 Quiz Question for kids for free here. Learn here and play quiz hitting the above Play Quiz Now Button for Class 3 Quiz Question for kids Questions and Answers. Beneifts of playing Gk Quiz for Kids in English - Class III will decrease your nervous level and can easily appear for all the Class 3 Quiz Question for kids in a less interval of time in your exam. 

 

Solve Gk Quiz for Kids in English - Class III For SSC, UPSC, Railway Exams

Class 3 Quiz Question for kids Questions you are solving are extracted from SSC, Railway, SBI papers so you will be benefited by solving the above MCQ for your upcoming competitive examinations. We recommend you to play the live online test on Gk Quiz for Kids in English - Class III with the time interval of 30 secs

 

How to appear for Gk Quiz for Kids in English - Class III Live Mock Online Test 

Gk Quiz for Kids in English - Class III - Test your IQ on Class 3 Quiz Question for kids with numerous questions. The tracker will indicate whether your answer is correct or wrong. If the tracker turns green it means answer provided is correct. So what are you waiting for appear for Online Mock Test Class 3 Quiz Question for kids - Online Mock Test on Gk Quiz for Kids in English - Class III

Latest Quiz Sets

ADS