Gk Quiz Game
HOME | English GK | India Gk | Full Forms | Science GK | Geography GK | States GK | Sarkari Naukri

One Word Substitution Quiz in English 2020 List Updated

One Word Substitution Quiz in English 2020 List Updated - Below are the top questions with MCQ we provided here for One Word Substitution Quiz in English. You can select your choice and check the answer by hitting the Show Answer button which will show you the One Word Substitution Quiz in English 2020 List Updated respective result. After succesfully completing the quiz you can go forward to One Word Substitution Quiz in English 2020 List Updated Online Mock Test for better practice!

One Word Substitution Quiz in English | One Word Substitution Quiz in English 2020 List Updated Mock Test


Q1. Art of writing for newspapers and magazines

Show Answer
Ans: [2] Journalism
Explanation: Literature means 'art of writing'. Biography means 'an account of someone's life written by else someone'. Artistry means 'creative skill or ability'.

Q2. A person who gambles or bets

Show Answer
Ans: [1] Punter
Explanation: Backer means "a person betting on horse'.

Q3. Place that provide refuge

Show Answer
Ans: [4] Asylum
Explanation: Shelter means 'place protection from bad weather or danger' House means 'a building made for human habitation'.

Q4. Doing something according to one's own free will.

Show Answer
Ans: [3] Voluntarily
Explanation: Willfully means 'intention of causing harm'. Obligingly means 'willing to do favors'. Compulsorily means 'bound to do something'.

Q5. A test in which cells from diseased organs are removed and tested

Show Answer
Ans: [1] Biopsy
Explanation: Autopsy means 'post-mortem examination to find the cause of death'. Amputation means 'surgical removal of limb'.

Q6. A foreigner who settles in a country

Show Answer
Ans: [1] Immigrant
Explanation: Emmigrant means 'person living own's country'. Alien means 'belonging to foreign country'. Visitor means 'one who visits a place temporary'.

Q7. One who compiles a dictionary

Show Answer
Ans: [2] Lexicographer
Explanation: Geographer means 'professional about the study of earth and its atmosphere'. Lapidist means 'a skilled worker of precious stones'. Linguist means 'a person expert in foreign languages'.

Q8. A number of Ships

Show Answer
Ans: [1] Fleet
Explanation: Galaxy means 'billions of stars and planets constitutes a galaxy'. Constellation means 'group of stars'.

Q9. Words uttered impiously about God

Show Answer
Ans: [1] Blasphemy
Explanation: Philosophy means 'a particular system of thoughts based on study'. Amoral means 'without moral qualities'.

Q10. A person who had no money to pay off his debts

Show Answer
Ans: [1] Insolvent
Explanation: Destitute means 'without means of subsistence'. Pauper means 'a person without any support; poor person'.

Q11. Smugly self-satisfied:

Show Answer
Ans: [1] Complacent
Explanation: Responsive means 'to response on action'. Jovial means 'endowed with'. Witty means 'clever in perception and expression:

Q12. A person who lives by himself:

Show Answer
Ans: [1] Recluse
Explanation: Bachelor means 'unmarried man'. Priest means 'minister of any religion'. Spinster means 'aged unmarried women'.

Q13. A list of dishes:

Show Answer
Ans: [4] Menu
Explanation: Cuisine means 'style/quality of cooking'. Dessert means 'a dish served after the main meal'. Buffet means 'a blow or violent shock'.

Q14. One who looks at the bright side of things:

Show Answer
Ans: [3] Optimist
Explanation: Pessimist means 'a person anticipating the worst'. Pacifist means 'a person believing in pacifism'. Humanist means 'a person concerned of human welfare'.

Q15. One who believes in faith:

Show Answer
Ans: [2] Fatalist
Explanation: Believer means 'to have faith or believe'. Agnostic means 'to deny or having doubt in ultimate things'. Sceptic means 'habit to doubt'.

Q16. Irresistible craving for alcoholic drinks:

Show Answer
Ans: [3] Dipsomania
Explanation: Kleptomania means 'habit of stealing'. Pyromania means 'mental illness to set things on fire'.

Q17. A hater of mankind:

Show Answer
Ans: [4] Misanthrope,
Explanation: Philanthropist means 'a person who hates, dislikes women'. Misogamist means 'hatred of marriage'. Philanthropist means ' person practicing philanthropy'.

Q18. A remedy for all diseases:

Show Answer
Ans: [2] Panacea
Explanation: Amnesia means 'memory loss due to shock, injury etc'. Intelligentsia means 'intellectuals of a group or class specially of social, cultural etc'. Parasol means 'light weight umbrella used for shade'

Q19. Something that is poisonous or unhealthy:

Show Answer
Ans: [3] Toxic
Explanation: Trivial means 'of very little importance'. Torpid means 'inactive'. Tragic means 'suggestive of tragedy'.

Q20. The worship of idols or images:

Show Answer
Ans: [3] Idolatry
Explanation: Atheism is belief in God. Theism is disbelief in God. Iconoclasm is the action or spirit of iconoclasts.

Q21. Loss of complete hope:

Show Answer
Ans: [1] Despondency
Explanation: Loss of complete hope can be substituted by Despondency.

Q22. A plane figure with six sides and angles:

Show Answer
Ans: [2] Hexagon
Explanation: A plane figure with six sides and angles can be substituted by Hexagon.

Q23. One who is hard to please:

Show Answer
Ans: [4] Fastidious
Explanation: One who is hard to please can be substituted by Fastidious.

Q24. A person who is fond of fighting:

Show Answer
Ans: [3] Bellicose
Explanation: A person who is fond of fighting can be substituted with Bellicose.

Q25. Long poem based on a noble theme:

Show Answer
Ans: [4] Epic
Explanation: Long poem based on a noble theme can be substituted by Epic.

Q26. Living both on land as well as water:

Show Answer
Ans: [1] Amphibian
Explanation: Living both on land as well as water can be substituted by Amphibian.

Q27. Person who flies a suit:

Show Answer
Ans: [2] Plaintiff
Explanation: Person who flies a suit can be substituted by Plaintiff.

Q28. A strong dislike:

Show Answer
Ans: [3] Animosity
Explanation: A strong dislike can be substituted by Animosity.

Q29. Taking great pleasure:

Show Answer
Ans: [2] Revel
Explanation: Taking great pleasure can be substituted by Revel.

Q30. The practise of having many wives:

Show Answer
Ans: [3] Polygamy
Explanation: The practise of having many wives can be substituted by Polygamy.
One Word Substitution Quiz in English 2020 List Updated

Top Questions on One Word Substitution Quiz in English 2020 List Updated 

Find 100 questions on One Word Substitution Quiz in English 2020 List Updated for free here. Learn here and play quiz hitting the above Play Quiz Now Button for One Word Substitution Quiz in English 2020 List Updated Questions and Answers. Beneifts of playing One Word Substitution Quiz in English will decrease your nervous level and can easily appear for all the One Word Substitution Quiz in English 2020 List Updated in a less interval of time in your exam. 

 

Solve One Word Substitution Quiz in English For SSC, UPSC, Railway Exams

One Word Substitution Quiz in English 2020 List Updated Questions you are solving are extracted from SSC, Railway, SBI papers so you will be benefited by solving the above MCQ for your upcoming competitive examinations. We recommend you to play the live online test on One Word Substitution Quiz in English with the time interval of 30 secs

 

How to appear for One Word Substitution Quiz in English Live Mock Online Test 

One Word Substitution Quiz in English - Test your IQ on One Word Substitution Quiz in English 2020 List Updated with numerous questions. The tracker will indicate whether your answer is correct or wrong. If the tracker turns green it means answer provided is correct. So what are you waiting for appear for Online Mock Test One Word Substitution Quiz in English 2020 List Updated - Online Mock Test on One Word Substitution Quiz in English

Latest Quiz Sets

ADS