Gk Quiz Game
HOME | English GK | India Gk | Full Forms | Science GK | Geography GK | States GK | Sarkari Naukri

Present Prime Minister, President, Vice-President of India Quiz In English.

Present Prime Minister, President, Vice-President of India Quiz In English. - Below are the top questions with MCQ we provided here for List of Presidents of India in English. You can select your choice and check the answer by hitting the Show Answer button which will show you the Present Prime Minister, President, Vice-President of India Quiz In English. respective result. After succesfully completing the quiz you can go forward to Present Prime Minister, President, Vice-President of India Quiz In English. Online Mock Test for better practice!

List of Presidents of India in English | Present Prime Minister, President, Vice-President of India Quiz In English. Mock Test


Q1. Ram Nath Kovind serving as the 14th President of India was the former Governor of which state ?

Show Answer
Ans: [2] Bihar
Explanation: Ram Nath Kovind had served as the Governor of Bihar from 2015 to 2017

Q2. Who was the first Dalit President of India ?

Show Answer
Ans: [4] Kocheril Raman Narayanan
Explanation: Kocheril Raman Narayanan was the first Dalit President of India and also the oldest President to be elected.

Q3. Who is the longest-lived President of India ?

Show Answer
Ans: [3] Ramaswamy Venkataraman
Explanation: Ramaswamy Venkataraman is the longest-lived President of India who died at the age of 98years.

Q4. Who was the 2nd president of India ?

Show Answer
Ans: [3] Dr. Sarvepalli Radhakrishnan
Explanation: Dr. Sarvepalli Radhakrishnan was the 1st Vice President and 2nd President of India, his birthday is celebrated as Teacher’s Day on 5th September.

Q5. Who was the first president who died in office ?

Show Answer
Ans: [1] Zakir Hussain
Explanation: Zakir Hussain was the 3rd President of India and also the first Muslim President. He was shortest serving President of India.

Q6. Who became the youngest president of India ?

Show Answer
Ans: [4] Neelam Sanjiva Reddy
Explanation: Neelam Sanjiva Reddy became the youngest President ever at the age of 64.

Q7. Who among the following was also known as People's President ?

Show Answer
Ans: [3] A P J Abdul kalam
Explanation: A P J Abdul kalam was popularly known as People’s President. He was awarded with Bharat Ratna in 1997.

Q8. Who among the following served as an acting president ?

Show Answer
Ans: [4] Varahagiri Venkata Giri
Explanation: Varahagiri Venkata Giri was the first Vice President, who became the acting President of India. He also received Bharat Ratna 1975.

Q9. Who was the first woman president of India ?

Show Answer
Ans: [3] Prathiba Patel
Explanation: Prathiba patel previously served as the Governor of Rajasthan, later became the 12th president and the first woman to hold the office from 2007 to 2012.

Q10. Who was the first president of India ?

Show Answer
Ans: [2] Rajendra Prasad
Explanation: Rajendra Prasad was the first president of India, and the only president, to serve the nation twice, eventually becoming the longest serving president of India.
Present Prime Minister, President, Vice-President of India Quiz In English.

Top Questions on Present Prime Minister, President, Vice-President of India Quiz In English. 

Find 100 questions on Present Prime Minister, President, Vice-President of India Quiz In English. for free here. Learn here and play quiz hitting the above Play Quiz Now Button for Present Prime Minister, President, Vice-President of India Quiz In English. Questions and Answers. Beneifts of playing List of Presidents of India in English will decrease your nervous level and can easily appear for all the Present Prime Minister, President, Vice-President of India Quiz In English. in a less interval of time in your exam. 

 

Solve List of Presidents of India in English For SSC, UPSC, Railway Exams

Present Prime Minister, President, Vice-President of India Quiz In English. Questions you are solving are extracted from SSC, Railway, SBI papers so you will be benefited by solving the above MCQ for your upcoming competitive examinations. We recommend you to play the live online test on List of Presidents of India in English with the time interval of 30 secs

 

How to appear for List of Presidents of India in English Live Mock Online Test 

List of Presidents of India in English - Test your IQ on Present Prime Minister, President, Vice-President of India Quiz In English. with numerous questions. The tracker will indicate whether your answer is correct or wrong. If the tracker turns green it means answer provided is correct. So what are you waiting for appear for Online Mock Test Present Prime Minister, President, Vice-President of India Quiz In English. - Online Mock Test on List of Presidents of India in English

Latest Quiz Sets

ADS