Gk Quiz Game
HOME | English GK | India Gk | Full Forms | Science GK | Geography GK | States GK | Sarkari Naukri

Gk Quiz questions for Class 6 Student

Gk Quiz questions for Class 6 Student - Below are the top questions with MCQ we provided here for Gk Quiz for Class 6 Student in English. You can select your choice and check the answer by hitting the Show Answer button which will show you the Gk Quiz questions for Class 6 Student respective result. After succesfully completing the quiz you can go forward to Gk Quiz questions for Class 6 Student Online Mock Test for better practice!

Gk Quiz for Class 6 Student in English | Gk Quiz questions for Class 6 Student Mock Test


Q1. What is the SI unit of Electric Current?

Show Answer
Ans: [4] Ampere
Explanation: SI unit of Electric current is Ampere, Pressure is pascal, Electrical Resistance is ohm

Q2. Purity of milk is measured by?

Show Answer
Ans: [1] Lactometer
Explanation: Purity of milk is measured by a lactometer. Lactometer is a small glass instrument, helps in inspection of the purity of milk, which works in the principle of specific gravity.

Q3. Newton's which law states- To every action there is equal and opposite reaction.

Show Answer
Ans: [2] 3rd Law
Explanation: Newtons 3rd law states that to every action there is opposite reaction. Recoil of gun, Motion of rocket, swimming are some examples of 3rd law of Inertia.

Q4. Who gave the law of Inertia?

Show Answer
Ans: [4] Newton
Explanation: Law of Inertia was given by Newton, also called the father of physics. Inertia is of two types- 1. Inertia of rest 2 Inertia of motion.

Q5. What is the S.I unit of length?

Show Answer
Ans: [2] Metre
Explanation: S.I unit of length is metre, which is denoted by symbol n. Kelvin is the unit of temperature, Candela is the unit of Luminous Intensity.

Q6. What is the full form of 'RAM'?

Show Answer
Ans: [2] Random Access Memory
Explanation: Random Access Memory abbreviated as RAM, is a type of Computer memory that can be read and change into any order. It is generally used in storing working data.

Q7. What is the normal temperature of human body?

Show Answer
Ans: [3] 98°F
Explanation: The normal temperature of human body is 37 degree Celsius or 98 degree fahrenheit.

Q8. What is the full form of 'LAN'?

Show Answer
Ans: [2] Local Area Network
Explanation: Local area network abbreviated as LAN, is network of computers that interconnects computers within a limited area such as school, Hospitals, libraries etc.
Gk Quiz questions for Class 6 Student

Top Questions on Gk Quiz questions for Class 6 Student 

Find 100 questions on Gk Quiz questions for Class 6 Student for free here. Learn here and play quiz hitting the above Play Quiz Now Button for Gk Quiz questions for Class 6 Student Questions and Answers. Beneifts of playing Gk Quiz for Class 6 Student in English will decrease your nervous level and can easily appear for all the Gk Quiz questions for Class 6 Student in a less interval of time in your exam. 

 

Solve Gk Quiz for Class 6 Student in English For SSC, UPSC, Railway Exams

Gk Quiz questions for Class 6 Student Questions you are solving are extracted from SSC, Railway, SBI papers so you will be benefited by solving the above MCQ for your upcoming competitive examinations. We recommend you to play the live online test on Gk Quiz for Class 6 Student in English with the time interval of 30 secs

 

How to appear for Gk Quiz for Class 6 Student in English Live Mock Online Test 

Gk Quiz for Class 6 Student in English - Test your IQ on Gk Quiz questions for Class 6 Student with numerous questions. The tracker will indicate whether your answer is correct or wrong. If the tracker turns green it means answer provided is correct. So what are you waiting for appear for Online Mock Test Gk Quiz questions for Class 6 Student

Latest Quiz Sets

ADS