Gk Quiz Game
HOME | English GK | India Gk | Full Forms | Science GK | Geography GK | States GK | Sarkari Naukri

Gk questions for Class 2 children - Kids Only

Gk questions for Class 2 children - Kids Only - Below are the top questions with MCQ we provided here for Gk Quiz for Kids in English - Class II. You can select your choice and check the answer by hitting the Show Answer button which will show you the Gk questions for Class 2 children - Kids Only respective result. After succesfully completing the quiz you can go forward to Gk questions for Class 2 children - Kids Only Online Mock Test for better practice!

Gk Quiz for Kids in English - Class II | Gk questions for Class 2 children - Kids Only Mock Test


Q1. A baby frog is called:

Show Answer
Ans: [2] Tadpole
Explanation: A baby frog is called a tadpole also called as pollywog.

Q2. Which is the farthest planet from Sun ?

Show Answer
Ans: [2] Neptune
Explanation: Neptune is the farthest planet from the sun. Pluto was farthest later it was declared as a dwarf planet.

Q3. Which planet is also called as Blue planet ?

Show Answer
Ans: [4] Earth
Explanation: Earth is also called Blue planet as 71% of earth is water .

Q4. Which is the tallest animal of the world ?

Show Answer
Ans: [2] Giraffe
Explanation: Giraffe is the tallest terrestrial animal, with height of about 4.6 to 6.1 metres.

Q5. In which state of India sun rises first ?

Show Answer
Ans: [1] Arunachal Pradesh
Explanation: In Arunachal pradesh the sun rises first which shares border with Assam and Nagaland.

Q6. Which is the highest mountain peak in the world ?

Show Answer
Ans: [3] Mount Everest
Explanation: Mount Everest is the highest peak in the world located on the Himalayas in Nepal, with height of about 8848 metres.

Q7. Which is the longest river in the world ?

Show Answer
Ans: [4] Nile
Explanation: Nile is the longest river of the world flowing mainly through Egypt. So it is also called the gift of Nile.

Q8. Which is the smallest country of the world ?

Show Answer
Ans: [2] Vatican city
Explanation: Vatican city is the smallest country of the world with area 0.44 kilometre square

Q9. Which is the smallest planet of the solar system ?

Show Answer
Ans: [3] Mercury
Explanation: Mercury is the smallest planet and closest to the sun.

Q10. Who is the fastest animal in the world ?

Show Answer
Ans: [1] Cheetah
Explanation: Cheetah is the fastest animal in the world with speed of about 100 to 120 kilometre per hour, belonging to cat family.

Q11. What is the national flower of India ?

Show Answer
Ans: [4] Lotus
Explanation: Lotus is the national flower of India, Banyan tree is the national tree of India and tiger is the national animal of India.

Q12. What is the national tree of India ?

Show Answer
Ans: [3] Banyan
Explanation: Banyan tree is the national tree of India belonging to the kingdom plantae.

Q13. What is the national fruit of India ?

Show Answer
Ans: [2] Mango
Explanation: Mango is the national fruit of India, while peacock is the national bird of India and tiger is the national animal of India.

Q14. Who has written the National Anthem of India

Show Answer
Ans: [2] Rabindra Nath Tagore
Explanation: Rabindra Nath Tagore has written the national anthem of India, It was originally composed as Bharotiyo Bhaggo Bidhata, the 1st stanza of the song is adopted by the Constituent Aasembly on 1950.

Q15. Who discovered India ?

Show Answer
Ans: [3] Vasco da gama
Explanation: Vasco da gama a portuguese explorer discovered India, he was also the 1st European to vist India via sea.

Q16. Which is the longest river in India ?

Show Answer
Ans: [2] Ganga
Explanation: Ganga is the longest river in India which originates from the Himalayan Glacier.

Q17. Which is the largest country of the world ?

Show Answer
Ans: [4] Russia
Explanation: Russia is the largest country of the world located in Asia continent, while India being the 7th largest country of the world.

Q18. Which is the largest continent in the world ?

Show Answer
Ans: [3] Asia
Explanation: Asia is the largest continent of all the 7 , while Australia being the smallest.

Q19. Which is the largest continent in the world ?

Show Answer
Ans: [3] Asia
Explanation: Asia is the largest continent of all the 7 , while Australia being the smallest.

Q20. How many legs does a butterfly have ?

Show Answer
Ans: [2] 6
Explanation: A butterfly have 6 legs while a spider have 8.

Q21. Which month has the least number of days ?

Show Answer
Ans: [2] February
Explanation: February has the least number of days of 28 days, and 29 days after every four years.

Q22. Which is the biggest planet of the solar system ?

Show Answer
Ans: [3] Jupiter
Explanation: Jupiter is the largest planet of the solar system, its 5th in rank from the Sun. Earth being the 3rd plant from the Sun.

Q23. Which one among the following is the tallest building of the world ?

Show Answer
Ans: [4] Burj Khalifa
Explanation: Burj Khalifa is the tallest building in the world with a height of 828-metre (2,717 ft) being located in Dubai.
Gk questions for Class 2 children - Kids Only

Top Questions on Gk questions for Class 2 children - Kids Only 

Find 100 questions on Gk questions for Class 2 children - Kids Only for free here. Learn here and play quiz hitting the above Play Quiz Now Button for Gk questions for Class 2 children - Kids Only Questions and Answers. Beneifts of playing Gk Quiz for Kids in English - Class II will decrease your nervous level and can easily appear for all the Gk questions for Class 2 children - Kids Only in a less interval of time in your exam. 

 

Solve Gk Quiz for Kids in English - Class II For SSC, UPSC, Railway Exams

Gk questions for Class 2 children - Kids Only Questions you are solving are extracted from SSC, Railway, SBI papers so you will be benefited by solving the above MCQ for your upcoming competitive examinations. We recommend you to play the live online test on Gk Quiz for Kids in English - Class II with the time interval of 30 secs

 

How to appear for Gk Quiz for Kids in English - Class II Live Mock Online Test 

Gk Quiz for Kids in English - Class II - Test your IQ on Gk questions for Class 2 children - Kids Only with numerous questions. The tracker will indicate whether your answer is correct or wrong. If the tracker turns green it means answer provided is correct. So what are you waiting for appear for Online Mock Test Gk questions for Class 2 children - Kids Only - Online Mock Test on Gk Quiz for Kids in English - Class II

Latest Quiz Sets

ADS