Gk Quiz Game
HOME | English GK | India Gk | Full Forms | Science GK | Geography GK | States GK | Sarkari Naukri

Synonmys Quiz | Synonmys Online Mock Test

Synonmys Quiz Questions & Answers - Below are the top questions with MCQ we provided here for Synonyms Quiz. You can select your choice and check the answer by hitting the Show Answer button which will show you the Synonmys Quiz Questions & Answers respective result. After succesfully completing the quiz you can go forward to Synonmys Quiz Questions & Answers Online Mock Test for better practice!

Synonyms Quiz | Synonmys Quiz Questions & Answers Mock Test


Q1. What is the Synonym of-BATTERED

Show Answer
Ans: [1] Destroyed
Explanation: BATTERED means destroyed by repeated blows'. DESTROY means 'end the existing of something/someone'.

Q2. What is the Synonym of-NEBULOUS

Show Answer
Ans: [3] Vague
Explanation: NEBULOUS means 'not clear'. VAGUE means 'unclear character or meaning'.

Q3. What is the Synonym of-SOLECISM

Show Answer
Ans: [4] Grammatical error
Explanation: SOLECISM means 'a grammatical mistake in speech or writing'

Q4. What is the Synonym of-RELISH

Show Answer
Ans: [3] Enjoy
Explanation: RELISH means 'to enjoy'.

Q5. What is the Synonym of-VAGARY

Show Answer
Ans: [4] Impulse
Explanation: VAGARY means 'an unexpected and inexplicable change in behaviour'.

Q6. What is the Synonym of-TANGENTIAL

Show Answer
Ans: [3] Relevance
Explanation: TANGENTIAL means 'having a slight or indirect connection'. RELEVANCE means 'the state of being closely connected'.

Q7. What is the Synonym of-BLAZE

Show Answer
Ans: [3] Fire
Explanation: BLAZE means 'a very large burning fire'.

Q8. What is the Synonym of-COAX

Show Answer
Ans: [4] Persuade
Explanation: COAX means 'persuade (someone) by flattery. PERSUADE means 'induce (someone) to do something by arguement.

Q9. What is the Synonym of-KNAVE

Show Answer
Ans: [4] Scoundrel
Explanation: KNAVE means 'a dishonest or unscrupulous man'. SCOUNDREL means 'a dishonest man or a rogue'.

Q10. What is the Synonym of-RECTIFY

Show Answer
Ans: [1] Correct
Explanation: RECTIFY means 'put (something) right; correct'.

Q11. What is the Synonym of-PERILOUS

Show Answer
Ans: [4] Dangerous
Explanation: PERILOUS means 'very dangerous'.

Q12. What is the Synonym of-SUPERSEDE

Show Answer
Ans: [3] Repeal
Explanation: SUPERSEDE means 'to take the place of something; obsolete'. REPEAL means 'withdraw formally or officially'.

Q13. What is the Synonym of-PROLIFERATE

Show Answer
Ans: [4] Reproduce
Explanation: PROLIFERATE means 'increase in number quickly'. REPRODUCE 'to increase in number by natural process'.

Q14. What is the Synonym of-PARADOX

Show Answer
Ans: [3] Puzzle
Explanation: PARADOX means 'a statement in which either a part can be true'.

Q15. What is the Synonym of-IMMENSE

Show Answer
Ans: [4] Enormous
Explanation: IMMENSE means 'something that is large in size or amount'. ENORMOUS means 'extremely large in size or amount'.

Q16. What is the Synonym of-INCEPTION

Show Answer
Ans: [4] Origin
Explanation: INCEPTION means 'beginning; start; commencement'. ORIGIN means 'rise or derivation from a particular source'.

Q17. What is the Synonym of-SPLENDOUR

Show Answer
Ans: [1] Magnificience
Explanation: SPLENDOUR means ' the quality in something, for example in a building or in scenery which makes it seem impressive and often elegant'. MAGNIFICIENCE means ' you mean that you think they are extremely good, beautiful or impressive'.

Q18. What is the Synonym of- HORRENDOUS

Show Answer
Ans: [4] Greatly Unpleasant
Explanation: HORRENDOUS means 'extremely unpleasant'.

Q19. What is the Synonym of-LOUSY

Show Answer
Ans: [3] Awful
Explanation: LOUSY means 'very bad'. AWFUL means 'unpleasant'.

Q20. What is the Synonym of-DILIGENT

Show Answer
Ans: [1] Industrious
Explanation: DELIGENT means 'hard working'. INDUSTRIOUS means 'working with full energy'.

Q21. What is the Synonym of-INFURIATE

Show Answer
Ans: [2] Enrage
Explanation: INFURIATE means 'to make angry'. ENRAGE means 'to make extremely angry'.

Q22. What is the Synonym of-LURID

Show Answer
Ans: [1] Shocking
Explanation: LURID means 'dark and shocking'.

Q23. What is the Synonym of-EXHORT

Show Answer
Ans: [2] Urge
Explanation: EXHORT means 'strongly encourage or urge' URGE means 'to push or force along'.

Q24. What is the Synonym of-REPARTEE

Show Answer
Ans: [4] Quick witty reply
Explanation: REPARTEE means 'quick, witty reply'.

Q25. What is the Synonym of-POACH

Show Answer
Ans: [2] Hunt
Explanation: POACH means 'illegaly hunt'.

Q26. What is the Synonym of-FOREBODE

Show Answer
Ans: [4] Foretell
Explanation: FOREBODE means 'act as a warning of'.

Q27. What is the Synonym of-SURREPTITOUSLY

Show Answer
Ans: [4] Secretly
Explanation: SURREPTITOUSLY means 'secretly, stealthily'.

Q28. What is the Synonym of-ACQUAINT

Show Answer
Ans: [1] Introduce
Explanation: ACQUAINT means 'make someone aware of or familiar with'.

Q29. What is the Synonym of-METICULOUS

Show Answer
Ans: [1] Painstaking
Explanation: METICULOUS means 'very careful and precise'. PAINSTAKING means 'employing great care'.

Q30. What is the Synonym of-TREMENDOUS

Show Answer
Ans: [3] Excessive
Explanation: TREMENDOUS means 'very large, great'.

Q31. What is the Synonym of-"RESTRICT".

Show Answer
Ans: [4] Prohibit
Explanation: RESTRICT means 'put a limit on'.

Q32. What is the Synonym of-"QUASH".

Show Answer
Ans: [2] Reject
Explanation: QUASH means 'reject or cancel'.

Q33. What is the Synonym of-PITY

Show Answer
Ans: [2] Mercy
Explanation: PITY means 'the feeling of sorry and compassion'.

Q34. What is the Synonym of-MOTIVE

Show Answer
Ans: [2] Intention
Explanation: MOTIVE means 'Intention, purpose'.

Q35. What is the Synonym of-FRUGAL

Show Answer
Ans: [2] Economical
Explanation: FRUGAL means 'sparing or economical'.

Q36. What is the Synonym of-CONSIDERATE

Show Answer
Ans: [4] Thoughtful
Explanation: CONSIDERATE means 'thoughtful'.

Q37. What is the Synonym of-DOCILE

Show Answer
Ans: [1] Submissive
Explanation: DOCILE means 'submissive'.

Q38. What is the Synonym of-DENY

Show Answer
Ans: [2] Refuse
Explanation: DENY means 'to refuse'.

Q39. What is the Synonym of-NURTURE

Show Answer
Ans: [4] To grow
Explanation: NURTURE means 'bring up, look after'.

Q40. What is the Synonym of- COMMOTION

Show Answer
Ans: [3] Disturbance
Explanation: COMMOTION means ''confused and noisy disturbance'.

Q41. What is the Synomym of-IMPOST

Show Answer
Ans: [1] Tax
Explanation: IMPOST means 'a tax of payment'.

Q42. What is the Synonym of-FOREGO

Show Answer
Ans: [3] Renounce
Explanation: FOREGO means 'dispense with or give up'. RENOUNCE means "to give up by formal declaration'.

Q43. What is the Synonym of-ROUT

Show Answer
Ans: [4] Defeat
Explanation: ROUT means 'to defeat badly'.

Q44. What is the Synonym of-IMPETUS

Show Answer
Ans: [1] Driving force
Explanation: IMPETUS means 'force or energy'.

Q45. What is the Synonym of-FOREBODE

Show Answer
Ans: [1] Foretell
Explanation: FOREBODE means 'acting as a warning of'. FORETELL means 'to tell of beforehand'.

Q46. What is the Synonym of-TEDIOUS

Show Answer
Ans: [2] Dull
Explanation: TEDIOUS means 'lacking interest or excitement'. DULL means 'not sharp or blunt'.

Q47. What is the Synonym of-MENIAL

Show Answer
Ans: [4] Lowly
Explanation: MENIAL means ' not requiring much skill and lacking prestige'.

Q48. What is the Synonym of-SUNDRY

Show Answer
Ans: [3] Various
Explanation: SUNDRY means 'of various kinds,variable'.

Q49. What is the Synonym of-FELICITY

Show Answer
Ans: [2] Bliss
Explanation: FELICITY means 'perfect happiness;great joy'. BLISS means 'supreme happiness'.

Q50. What is the Synonym of-IMPEDIMENT

Show Answer
Ans: [1] Obstruction
Explanation: IMPEDIMENT means 'a hindrance or obstruction'.

Q51. What is the Synonym of-AVERT

Show Answer
Ans: [2] Avoid
Explanation: AVERT means 'turn away or avoid'.

Q52. What is the Synonym of-VACILLATE

Show Answer
Ans: [1] Waver
Explanation: VACILLATE means 'to waver in mind or opinion'.

Q53. What is the Synonym of-PROGNOSIS

Show Answer
Ans: [3] Forecast
Explanation: PROGNOSIS means 'the likely coarse of a disease or ailment'. FORECAST means 'to predict'.

Q54. What is the Synonym of-IMPECCABLE

Show Answer
Ans: [4] Perfect
Explanation: IMPECCABLE means 'faultless,perfect'.

Q55. What is the Synonym of-ADVERSE

Show Answer
Ans: [2] Negative
Explanation: ADVERSE means 'Unfavourable'.

Q56. What is the Synonym of-IRREVOCABLE

Show Answer
Ans: [2] Unalterable
Explanation: To not able to change.

Q57. What is the Synonym of-ANTICIPATE

Show Answer
Ans: [4] Expect
Explanation: To expect or predict.

Q58. What is the Synonym of-ABUSE

Show Answer
Ans: [2] Scorn
Explanation: Speak in an insulating and offensive way.

Q59. What is The Synonym of -ADORN

Show Answer
Ans: [3] Beautify
Explanation: To make more beautiful or attractive.

Q60. What is the Synonms of - PERNICIOUS

Show Answer
Ans: [1] Deadly
Explanation: Pernicious (Latin per, through, and neco, kill) signifies having the power of destroying or injuring, tending to hurt or kill
Synonmys Quiz - Top 10 Questions

Top Questions on Synonmys Quiz Questions & Answers 

Find 100 questions on Synonmys Quiz Questions & Answers for free here. Learn here and play quiz hitting the above Play Quiz Now Button for Synonmys Quiz Questions & Answers Questions and Answers. Beneifts of playing Synonyms Quiz will decrease your nervous level and can easily appear for all the Synonmys Quiz Questions & Answers in a less interval of time in your exam. 

 

Solve Synonyms Quiz For SSC, UPSC, Railway Exams

Synonmys Quiz Questions & Answers Questions you are solving are extracted from SSC, Railway, SBI papers so you will be benefited by solving the above MCQ for your upcoming competitive examinations. We recommend you to play the live online test on Synonyms Quiz with the time interval of 30 secs

 

How to appear for Synonyms Quiz Live Mock Online Test 

Synonyms Quiz - Test your IQ on Synonmys Quiz Questions & Answers with numerous questions. The tracker will indicate whether your answer is correct or wrong. If the tracker turns green it means answer provided is correct. So what are you waiting for appear for Online Mock Test Synonmys Quiz Questions & Answers - Online Mock Test on Synonyms Quiz

Latest Quiz Sets

ADS